Site pictogram Bouweenpc.nl

Wat is er met de koers van de bitcoin gebeurd?

wat is er gebeurd met de bitcoin

De bitcoin-hype maakte van de een op de andere dag vele mensen miljonair. De snel stijgende koersen van de digitale munt maakte dat nog veel meer mensen een stuk van de taart wilden en blindelings geld investeerden. Maar investeren neemt ook de nodige risico’s met zich mee

BTC was de gedecentraliseerde oplossing voor de financiële crisis van 2008

Toen de handel in bitcoin in Oktober 2010 van start ging, vertegenwoordigde de eerste cryptomunt een waarde van zo’n 0,06 euro. De munt werd enthousiast ontvangen, zeker na de financiële crisis van 2008, waaruit bleek dat banken niet altijd even betrouwbaar waren. De BTC, zoals de Bitcoin ook wel genoemd wordt, was een gedecentraliseerde oplossing, een digitale munt die niet wordt beheerd door een bank, overheid, entiteit of persoon, maar door een gemeenschap van mensen over de hele wereld. 

De fenomenale waardestijging van 2017 en de klap die volgde

De koersschommelingen waaraan de bitcoin onderhevig is, kan of de reden zijn voor enorme winsten of tragische verliezen. De sterke koersstijging van de BTC in 2017 was de reden dat de munt ineens wereldwijde belangstelling kreeg en dat deed de vraag naar BTC nog verder toenemen. In januari van dat jaar stond de koers op duizend dollar, maar deze Beleggers en speculanten snelden toe om ook te kunnen delen in de winst en de koers wist een waarde van bijna US $ 20.000 te bereiken halverwege december 2017. 

Begin januari 2018 klapte de cryptocurrency bubbel uit elkaar. De koersen van alle cryptomunten zakten in elkaar en de bitcoin verloor maar liefst 73% van zijn waarde. Het was een financieel horrorverhaal voor veel last minute toegesnelde investeerders die hun spaargeld in een paar weken volledig zagen verdampen. De cryptomunten markt is een bijzondere volatiele markt, die ondanks de enorme risico’s, toch stiekem erg interessant blijft. 

Wie wat bewaart heeft wat

Uiteindelijk steeg de bitcoin in 2018 toch weer 84%, dus degenen die tijdens de schok van januari hun munten aanhielden zonder met grote verliezen te verkopen, konden aan het eind van het jaar toch weer met winst naar huis. En net zoals de winsten en verliezen, zullen ook de schommelingen blijven, maar de vooruitzichten voor de munt zijn over het algemeen gunstig. In de laatste drie weken sinds halverwege april steeg de koers van de BTC weer met 30% van 6000 tot ruim 9200 euro. 

Meerdere spelers op de markt van de cryptomunt

Is het de moeite waard om rond te kijken naar waar je Bitcoin kopen kunt? 

Zeker! Er zijn verschillende spelers op de markt en gespecialiseerde bedrijven die in bitcoins handelen. De service die zijn hun klanten bieden loopt sterk uiteen. Ook kunnen de in rekening gebrachte transactiekosten aardig verschillen. 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je snel, eenvoudig en vertrouwd Bitcoins kopen, kijk dan eens naar de mogelijkheden die Satos te bieden heeft. Maak een wallet aan, houd de koersen in de gaten en investeer wanneer jij een kans ziet. Plaats je bestelling (ook in het weekend) en betaal gemakkelijk met Ideal.

Mobiele versie afsluiten