Site pictogram Bouweenpc.nl

Digitale valuta zijn een waardevolle investering

cryptomunten

Het zal vrijwel niemand zijn ontgaan dat er met steeds grotere regelmaat headlines te vinden zijn met betrekking tot de zogenaamde crypto munten. Digitale valuta zijn steeds vaker onderwerp van gesprek en iedereen heeft inmiddels wel eens gehoord van de zogenaamde Bitcoin, een van de eerste cryptomunten die ontwikkeld werd en die  zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot de meest kostbare digitale munt die er vandaag de dag op de markt te vinden is.

Ondanks het feit dat het merendeel van de mensen nog onbekend is met het concept van, of heel erg sceptisch zijn ten opzichte van deze digitale munten, zien steeds meer bedrijven de uiteenlopende mogelijkheden en voordelen die het accepteren van betalingen met digitale valuta met zich meebrengen. Bij bedrijven zoals PayPal worden inmiddels verschillende digitale valuta als geldig betalingsmiddel geaccepteerd en als je een nieuwe auto van Tesla wilt aanschaffen kun je deze tegenwoordig met crypto munten betalen.

Bij de lancering van de bitcoin was de digitale munt geen cent waard

Toen bitcoin begin januari 2009 voor het eerst verscheen, was de waarde van de digitale munt niet meer een paar duizendste van een cent. De eerste officiële transactie die betaald werd met bitcoins, liet echter nog meer dan een jaar op zich wachten. Op 22 mei 2010 betaalde Laszlo Hanyecz de bestelling van twee pizza’s voor een bedrag van 10.000 bitcoins. Dat dit bedrag in bitcoin tien jaar later een half miljard euro waard zou zijn, had niemand toen ooit voor mogelijk gehouden.

Er is sinds de lancering van de bitcoin vanzelfsprekend van alles gebeurd. De technologie staat niet stil en vandaag de dag zijn er maar liefst bijna tienduizend verschillende cryptomunten op de markt. Whizzkids met een stel krachtige computers  uitgerust met goede grafische kaarten  kunnen deze crypto munten zelf minen. Maar vooral door het maken van de juiste investeringen op het juiste moment zijn er de afgelopen jaren talloze crypto miljonairs bijgekomen,. Daarnaast zijn er echter nog heel wat meer mensen die in die tijd flinke bedragen zijn kwijtgeraakt en al hun spaargeld of investeringen in rook op hebben zien gaan.

Vandaag de dag zijn digitale valuta hun experimentfase ontgroeid

In december 2017 klapte de zogenaamde bitcoin bubble uit elkaar en zakte de waarde van de digitale munt in nog geen vijf dagen met maar liefst 45 procent van bijna 20.000 tot 11.000 dollar. Eind januari en begin februari 2018 verloor bitcoin nog meer van zijn waarde en in oktober van hetzelfde jaar was de waarde tot slechts 5500 dollar gedaald. Het mag duidelijk zijn dat aan degenen die op het juiste moment investeerden in de digitale munt ongeëvenaarde winstpercentages ten deel vielen, terwijl degenen die zich juist gedurende de hype lieten verleiden om hun geld in te zetten op de nieuwe digitale munt en niet op tijd hun winst verzilverden, enorme verliezen leden.  

Desondanks is de bitcoin sindsdien met een gestage opkomst bezig. Na een serieuze koersdaling in maart 2020, toen er vanwege het coronavirus een wereldwijde epidemie werd verkondigd, is de waarde van de bitcoin gedurende de afgelopen maanden alleen maar verder toegenomen. Vandaag de dag is een bitcoin maar liefst rond de 60.000 dollar waard.

Het aanbod van digitale munten is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen

Natuurlijk zijn er sinds de introductie van de bitcoin ook andere digitale valuta verschenen. Na de bitcoin is de zogenaamde ethereum de meest kostbare digitale munt. Eind maart 2021 wist ethereum de prijs van 2000 dollar te doorbreken, nadat de munt in nog geen zes maanden maar liefst vijf keer in waarde was toegenomen. Maar het zijn vooral de munten die in nog geen jaar tijd hun waarde van wel twintig tot soms zelfs vijfenzeventig keer zien toenemen, die de interesse hebben van investeerders, met ongekende winstpercentages als gevolg, die iemand van het een op het andere moment schatrijk kunnen maken. 

Het is vandaag de dag steeds eenvoudig om te investeren in deze zogenaamde cryptomunten. Er zijn verschillende aanbieders op de markt die je door middel van een eenvoudige applicatie helpen om te investeren in de wereld van de digitale munten. Met winstpercentages die van vijf tot soms wel vijftig keer de ingelegde waarde kunnen betekenen, kan je geld heel wat meer opleveren dan wanneer je deze op een gewone spaarrekening laat staan, waarover je vervolgens niet meer dan een minimaal rentepercentage ontvangt. 

Het investeren in digitale munten kan flinke winst maar ook verlies opleveren

Wie de groeipercentages en wisselkoersen van uiteenlopende digitale munten in de gaten houdt, kan vaak niet anders concluderen dat het investeren in cryptomunten op jaarbasis vele malen meer oplevert dan de rente die je verkrijgt wanneer je je geld op je spaarrekening laat staan. Kijk bijvoorbeeld naar hoe de koers van zogenaamde alt coins zoals de ripple koers en ethereum koers zich over het afgelopen jaar hebben ontwikkeld en je kunt niet anders concluderen dat een initiële investering een jaar geleden je aanzienlijk meer zou hebben opgeleverd dan wanneer je je spaargeld nog een jaar tegen een minimale rente op je rekening had laten staan.

Vanzelfsprekend zijn investeringen niet zonder risico en bestaat de mogelijkheid dat je een aanzienlijk gedeelte van je investering kwijt kunt raken. Met de toenemende toepassingen van digitale valuta als betalingsmiddel, de acceptatie en het erkennen als zodoende door bedrijven, investeerders en overheden, is er echter weinig dat de ontwikkeling van digitale valuta nog langer in de weg staat, hetgeen de crypto munten een interessante investering maakt voor zowel particulieren als bedrijven, die toekomst zien in de vele mogelijkheden die de cryptovaluta in de toekomst zullen bieden!

Mobiele versie afsluiten